Wilejeng Tepang Neter Sadunya

Wilujeng tepang para neter sadunya sareng mamabojong dina versi basa sunda. Ieu mah dina raraga ngamumule basa sorangan, pedah lemah cai mama aya di tatar sunda. Sanajan can karuan leres undak usuk basana, paling henteu jadi ciri kacinta mama kana basa sunda jeung kasundaan.

Saparantosna sasih kamari urang dihudangkeun ku saabad kebangkitan nasional, geus waktuna ayeuna urang nembongan ciri nu matri dina diri, cara nu nyaliara dina raga, kasundaan kudu ditembongkeun. Kebangkitan nasional ngandung harti hudangna deui sumanget ngawangun bangsa jeung nagara kalawan babarengan, sareundeuk saigel sabobot sapihanean, tapi lain harti ngaleungitkan budaya masing-masing daerah, kaasup basa-basana. Justru budaya luhur bangsa Indonesia bakal tembong deui lamun budaya kadaerahan henteu leungit, sabab budaya daerah ngalambangkeun budaya nasional nu kudu dimumule.

Leuwih ti eta, budaya sunda katut segi-segi kasundaan sejenna anu tenar kamana-mana utamana budaya sopan jeung someah. Tapi kahade, pedah sopan tur someah tuluy ditambahan sologoto. Eta mah so tea.

Tanggung jawab ngawangun bangsa jeung nagara di alam kamerdekaan jeung kabebasan ieu moal bener lamun teu dibarengan ku nembongkeun budaya luhur bangsa Indonesia dina kabhinekaan anu tunggal.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: