Rupa-rupa Ibadah Haji jeung Umroh

Ibadah Haji

Ibadah haji nyaeta ngahaja datang ka Baetullah pikeun ngalaksanakeun ihrom, wukuf di arofah, thawaf, sa’i, tahalul, jeung amalan manasik sejenna dina mangsa atawa waktu anu geus ditangtukeun. Hukumna wajib keur jalma nu kawasa, sakali saumur hirupna. Pidawuh Allah SWT dina Quran surat Ali Imron (S.3:97) "migawe haji teh mangrupa kawajiban manusa ka Allah, nyeta pikeun jalma2 nu sanggup atawa mampuh pikeun indit ka Baetullah."

Nurutkeun hukumna, ibadah haji aya 2 rupa:

  1. Haji Wajib, nyaeta ngalaksanakeun ibadah haji anu munggaran sanggeus cukup syarat ka manehna.
  2. Haji Sunat, nyaeta ngalaksanakeun ibadah haji kadua kalina jeung saterusna. Maksudna, ngalaksanakeun ibadah haji sanggeus cupar ibadah haji anu wajib. Kaasup kana haji sunat pikeun haji barudak, sabab tacan cumpon/ mibanda syarat anu sampurna ka eta jalma.

Anapon nurutkeun cara jeung migawena, ibadah haji aya 3 rupa:

  1. Haji Ifrad, yaeta ngalaksanakeun badah haji leuwih tiheula dina asyharu al-haj (bulan haji) samemeh ngalaksanakeun umroh. Haji Ifrad ieu teu kudu dam.
  2. Haji Tamattu’, nyaeta ngalaksanakeun ibadah haji ku jalan ngaheulakeun ibadah umroh. Haji model kieu dikudukeun Dam.
  3. Haji Qiron, nyaeta ngalaksanakeun ibadah haji jeung umroh dina hiji niat jeung hiji amalan. Ngalaksanakeun ibadah haji jiga kieu dikudukeun dam.

Ibadah Umroh

Ari ibadah umroh nyaeta datang ka Baetullah pikeun ngalaksanakeun ihrom, thowaf, sa’i, jeung tahalul numutkeun tatacara nu ditangtukeun, tapi waktuna mah henteu ditangtukeun. Hukumna wajib pikeun lalaki atawa awewe sakali saumur hirup saperti haji. Pidawuh Allah SWT dina al-Quran surat al-Baqarah (S.2:196) "sampurnakeun ku anjeun haji jeung umroh, karna Allah."

Rupa-rupa umroh jeung cara ngalaksanakeunana dibedakeun aya 2 rupa:

  1. Umroh nu dilaksanakeun sawaktu-waktu.
  2. Umroh nu dilaksanakeun dina rentetan ibadah haji, nyaeta dina bulan-bulan haji (dina miqat zamani haji).

2 Responses to Rupa-rupa Ibadah Haji jeung Umroh

  1. myrazano pok:

    selamat hari lebaran. minal aidin wal faizin maaf lahir dan batin

  2. mamabojong pok:

    nuhun mama dijambangi bapanya mama.
    taqabbalallahu minna wa minkum shiyamana wa shiyamakum. kullu amin wa antum bikhoir.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: