Ngalaksanakeun Thowaf

Thowaf nyaeta leumpang ngurilingan Baitullah tujuh kuriling kalawan cukup syarat dimimitian ti Hajar Aswad.

Thowaf teh asa 4 rupa:

  1. Thawaf qudum, nyaeta thawaf nu dilaksanakeun waktu munggaran datang ka Mekah lamun datangna ka Mekah samemeh wuquf di Arafah

  2. Thawaf Ifadhoh, nyaeta nu dilaksanakeun sanggeus wuquf di Arafah. Thawaf ifadhah kaasup rukun haji.

  3. Thawaf wada, nyaeta thawaf pamitan, nu dilaksanakeun sanggeus rengse ngalaksanakeun ibadah haji lantaran rek mulang ninggalkeun Mekah.

  4. Thawaf tahiyyah, nyaeta thawaf nu disunatkeun dina saban asup ka Masjid al-Haram, gaganti tahiyat masjid.

Cara-cara thawaf

  1. Ngamimitian thawaf tina gurat anu lempeng sajajar jeung hajar aswad.

  2. Dina rek ngamimitian thawaf kudu nyanghareup ka Hajar Aswad terus nekadkeun niat thawaf bari ngucapkeun:

          Bismillaahi Allahu Akbar

  1. Leumpang ngalaksanakeun thawaf ngurilingan Ka’bah tujuh kali bari maca:

          Subhaanallaahi walhamdulillaahi wa laa ilaaha illallaahu wallaahu akbar wa laa haula wa laa quwwata illaa billahil ‘aliyyil-‘adhiim

  1. Saban2 nepi ka Rukun Yamani usahakeun ngangkat jeung nyium leungeun bari maca:

          Bismillaahi Allaahu akbar

  1. Saban2 antara Rukun Yamani jeung Hajar Aswad maca:

          Rabbanaa aatinaa fi ad-dunya hasanah wa fii al-aakhiroti hasanah wa qinaa ‘adzaaba an-naar wa adkhilna al-jannata ma’a al-abror yaa ‘aziizu yaa ghaffar yaa rabba al-‘aalamiin

  1. Sarengsena thowaf:

    1. Salat sunat dua rakaat di tukangeun maqam Ibrahim. Sabada fatihah roka’at kahiji maca surat al-Kafirun, sedang di roka’at kadua maca surat al-Ikhlash.

    2. Nginum cai zamzam. Do’ana: Allaahumma inni asaluka ‘ilman naafi’an warizqan waasi’an wasyifaaan min kulli daain wa saqamin birahmatika Ya Arhamarraahimiin.

    3. Salat sunat mutlak di Hijr Ismail.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: