Milangkala RI ka 63 jitu

Dirgahayu Republik Indonesia anu ka-63.

Dina milangkala kamerdekaan Republik Indonesia ayeuna geus meujeuhna jadi angka 9, sabab 6 jeung 3 tina angka 63 lamun dijumlahkeun jadi 9.

Angka 9 teh angka jitu cenah. ku kituna naon-naon nu dipilampah ku rahayat Indonesia sanggeus milangkala kamerdekaan nu ka-63 ayeuna kudu jitu. Rek bisa ngudag bangsa2 deungeun kumaha lamun urang sakarep insun. Jadi, sagalana kudu jitu.

Ceuk kirata, ari jitu teh hiji tujuan. Hartina, puguh tujuanana bari istiqomah. Rek nyieun sabaraha puluh, ratus, atawa rebu tujuan, angger tujuan pokona hiji, nyaeta nyiptakeun diri urang sarerea sangkan jadi holifah di alam dunya ieu, hususna di Indonesia. Urang jadi holifah di alam dunya ieu teh dina raraga ibadah ka Allah.

Komo deui, milangkala kamerdekaan ayeuna mareng jeung nisfu sya’ban. Ieu pas pisan keur nancebkeun patekadan urang, nyaeta nuju hiji tujuan bari istiqomah. Dina doa nisfu sya’ban ge apan jentre:

Duh Gusti Pangeran abdi, panjangkeun yuswa abdi keur ibadah ka Anjeun.
Duh Gusti Pangeran abdi, seueurkeun rijki abdi anu halal keur ibadah ka Anjeun.
Duh Gusti Pangeran Abdi, tetepkeun iman abdi sangkan salawasna ibadah ka Anjeun.

Tah doa eta ayeuna diucapkeun dina maleman 17 Agustus. Pas jeung milangkala kamerdekaan Republik Indonesia nu ka-63. Asa maenya Indonesia teu jadi maju lamun doa eta lain saukur diucapkeun nurutan batur.

Nu jelas mah kudu jitu. Kudu hiji tujuan. Niatan ibadah dina ngaheuyeuk dayeuh ngolah nagara Indonesia ieu.

Hayu!

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: