Sosialisasi Pemilu

Ti saprak diangkat jadi anggota KPPS, kuring bingung pikeun sosialisasi pemilu. Sabab, KPPS ngagaduhan tanggel waler anu leuwih pikeun nyosialisasikeun pentingna pemilu keur bangsa katut nagara pikahareupeuna. Tapi, nya kitu, mun hiji jalmi tos kuat kana pamadegan golput, kedah kumaha ngarobahna. Iwal ti eta, kumaha ngarahkeun para pamilih sangkan milih caleg anu pas bari henteu nyalenggorkeun maranehanana ka salah sahiji parpol.

Alhamdulillah, kapendak jawabana tina hutbah Jumat kamari. Sang hotib mimitina mah ngajak jamaah pikeun ngalaksanakeun parentah zikrullah sakumaha nu kaunggel dina al-Quran surat al-Ahzab (S. 33:41). Kalawan nyeueurkeun zikir, ceuk hotib, sanes wungkul bakal dihampura dosa, tapi oge ngahadirkeun hate salawasna caket sareng Kholik Rabbul Alamin. Nabi Muhammad SAW malah mah nyebatkeun yen zikrullah bakal nengtremkeun hate.

Dina hutbah kadua, nyambung sareng parentah zikir, hotib nekenkeun pentingna ngamimitian sagala hal anu hade ku ucapan basmalah. Alkisah, aya hiji istri alatan teu pernah ninggalkeun maca basmalah tiap ngamimitian kagiatan sadidintena, antukna anjeuna leupas tina kajahatan carogena nalika nyilakekeun anjeuna. Tina hutbah kadua ieu, hotib ngasumsikeun yen kalayan maca basmalah teu aya alesan lain kajabi kedah nyukseskeun pemilu 2009.

Satuju lah, kalayan salawasna ngamimitian hiji kagiatan atanapi padamelan naon bae ku maca basmalah, sami hartosna urang sadar yen sagala perkara henteu leupas tina idin tur rido Allah. Upami basmalah ngawiwitan sagala-galana, tangtuna sagala putusan, tindakan, atanapi naon bae ti urang eta dipasrahkeun ka Allah sangkan aya dina perkara anu haq. Insya Allah. Bade nyontreng caleg maca heula basmalah, insya Allah haq, paling henteu urang kenging pangampura lamun lepat milih.

Matur nuwun pa hotib anu tos ngabantos sosialisasi pemilu.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: