In Memoriam: Dongeng Favorit Kang Ibing

"Urang mah dongeng nu favorit mah, aki-aki, nyaeta aki-aki dina kapal", kitu ceuk kang Ibing.

Dina kapal teh euy, keur ngarariung dina kapal laut, na ari gejebur teh aya jelema nu tigejebur ka laut tina kapal. Euweuh nu nulungan, da euweuh nu bisaeun ngojay.

"Itu tulungan … itu tulungan", aya nu ngagorowok. Tapi da euweuh nu bisaeun.

Harita keneh aya aki-aki saurang. Ganjeleg, kerewek.

"Tewak, waduh", ceuk sarerea, "alungan tambang, alungan tambang". Dialungan tambang, ditewak, naek kaluhur kabawa.

Di luhur pada muji ka aki-aki. "Waduh terima kasih." "Bener-bener aki mah jiwa pahlawan, lamun teu ditulungan ku aki mah cilaka." Eta diparuji kitu teh, dipalotret, si aki-aki kalah gegebes. "Cicing-cicing ngajedog, lain nuhun-nuhun. Saha tadi nu nyuntrungkeun aing."

Sihoreng lain nulungan, aya nu ngajongklokkeun. Haduh.

Wkkk.

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: