Nu Gila Bola Diajar Bahasa Arab

Geus saminggu ieu Cak Jahlun jeung babaturanana miluan kursus Basa Arab anu diprogramkan ku pasantrén. Keur nganyahokeun pangabisa santri dina basa Arab, Ustadz Halim nanyaan santri saurang-saurang.

“Cak Jahlun, aya kitab anu judulna La Tahzan. Naon eta hartina?”,tanya Ustadz Halim.

“La Tahzan éta hartosna ulah sedih, Ustadz”, jawab Cak Jahlun.

“Lamun manéh Paijo, naon harti hadits Rasulullah La Taghdhob?”

Paijo némbalan,”Oh éta hartosna ulah ambek.”

“Kuring ogé kungsi nempo aya toko anu ngaranna La Tansa. Naon hartina?”tanya Ustadz Halim bari nunjuk Bejo.

“Pami La Tansa hartosna ulah poho”,jawab Bejo.

Santri-santri saterusna ganti nanya ka Ustadz Halim.

“Lamun La Liga, La Beneamata, La Furia Roja, hartosna naon Ustadz?”tanya Cak Jahlun.

Ustadz Halim jadi bingung. Rarasaana karék harita anjeuna ngadéngé kosakata “ahéng” dina basa Arab.

(disalin tinu Bahasa Arab Aneh)

2 Responses to Nu Gila Bola Diajar Bahasa Arab

  1. ciburuan pok:

    Bade dikotektak dugikeun ka ‘Arab oge sapertosna mah moal kapendak…. Kajabi ka Eropah

  2. mamabojong pok:

    hehe…

Kantunkeun Balesan

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Robih )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Robih )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Robih )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Robih )

Connecting to %s

%d bloggers like this: